В Україні стали виробляти більше шоколаду, ніж хліба

    8 Травня, 2019 12:36
    Понад половину солодощів експортували за кордон.

    Упродовж останніх 3 місяців в Україні виробництво шоколаду збільшилось на 0,8%, тоді як виробництво кондитерських і хлібобулочних виробів впало на 3,9% і 4,5% порівняно з цим періодом у 2018 році.

    Про це інформує UFEB з посиланням на дані Держстату.

    Попит на шоколадні вироби має зростаючу динаміку. Це не тільки підтримують імпортні постачання, а й вітчизняні виробники.

    На сьогодні найбільше виробляють цукерок із алкоголем (на 8,9%), шоколаду в брикетах, пластинах, плитках із додаванням зернових (на 51,9%), шоколаду й аналогічні вироби із вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг (на 24,3%).

    Експерти наголошують, що кондитерський ринок водночас іде на спад вже третій місяць, що не впливає на обсяг торгівлі на міжнародних ринках. Понад половину солодощів було експортовано за кордон, а 45%  – забезпечили потреби внутрішнього ринку.

    За перші три місяці 2019 року знизився обсяг виробництва хлібобулочних виробів (на 4,5%) через зниження пропозиції борошна на українському ринку і зменшення споживання.

    Нагадаємо, у першому кварталі 2019 року Польща стала найбільшим серед інших країн світу імпортером українських товарів, обійшовши Російську Федерацію.

    Теги : бізнес експорт хліб солодощі
    ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ
    Коментарі
    1000 символів лишилося


    Архів